Grillet mørbrad med gulerødder og yoghurtcreme
Tilberedning
Mørbrad
1
Tør mørbraden godt af og skær eventuelle sener fra.
2
Krydr med salt og friskkværnet sort peber.
3
Grill mørbraden på en forvarmet grill indtil kernetemperaturen er 62-65°C.
4
Lad mørbraden hvile tildækket.
Grillet grønt
1
Skræl og skær zittauerløg i mundrette stykker.
2
Skræl gulerødder.
3
Pensl grøntsagerne med olivenolie og grill dem på en forvarmet grill i 5-10 minutter, indtil de er bløde, men har lidt ”bid” tilbage.
Kølig yoghurtcreme
1
Rør yoghurt, revet limeskal og limesaft sammen.
2
Smag til med sort peber og salt.
Frø-og nøddeblanding
1
Knus hasselnødder, sesamfrø, fennikelfrø, korianderfrø og timian groft i en morter.
Servering
1
Fordel limeyoghurt på et fad.
2
Kom de grillede grøntsager og mørbraden på fadet.
3
Drys med frø-og nøddeblandingen.
4
Pynt af med kørvel eller persille.