Skaftkoteletter med stuvede sølvbeder og pasta
Tilberedning
Skaftkoteletter
Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med salt og peber. Lad det stå minimum 15 minutter (se "Tips").
Varm smør på en pande ved god varme, smørret skal bruse af og være gyldent.
Brun kødet 1 minut på hver side, skru ned til lav varme og steg i 15-20 minutter, afhængig af tykkelsen. Vend kødet jævnligt. Kødet er færdigstegt, når det ikke er rødt ved benet.
Stuvede sølvbeder
Pil løg og hvidløg og hak det fint.
Vask sølvbederne grundigt.
Skær stokkene fra og skær dem i små tern.
Skær bladene i stimler.
Skær bacon i fine tern og riv parmesanosten.
Rist bacon sprødt på en pande ved god varme.
Tilsæt stokke og blade fra sølvbeder, løg og hvidløg.
Tilsæt fløde og kog ved god varme, til halvdelen af væsken er tilbage.
Tilsæt parmesanosten og rør til stuvningen er tyk.
Smag til med cayennepeber, salt, peber og revet muskat.
Servering
Kog pastaen som anvist på pakken.
Vend pasta og sølvbedecremen sammen og smag til med salt og peber. Og servér evt. med et groft brød til.
- Grisekød bliver mere mørt og saftigt, hvis det krydres med 0,5 % fint salt =0,5 g pr. 100 g kød. 0,5 g svarer til 1 knivspids. Kødet skal trække i køleskabet minimum et kvarter, inden det tilberedes. Kødet skal ikke krydres yderligere med salt.