Mere plads, Mere halm & Krølle på halen

Bag om BORNHOLMERGRISEN® banker et hjerte for god dyrevelfærd. BORNHOLMERGRISEN® er en velfærdsgris med ét dyrevelfærdshjerte for det gode staldliv i COOP’s dyrevelfærdsmærkeordning.

Når du ser dyrevelfærdsmærket på produkter fra BORNHOLMERGRISEN® betyder det, at dyrevelfærden ligger markant over dansk standard lovgivning. BORNHOLMERGRISEN® landmænd følger en detaljerede kvalitetshåndbog, der beskriver alle krav og regler i konceptet.

Søerne går frit i rene, tørre stier med fri adgang til grovfoder. Smågrisene fødes i stalden og vænnes først fra soen efter minimum 28 dage. Grisene har krølle på halen, da halekupering ikke er tilladt. BORNHOLMERGRISEN® har 30% mere plads at udfolde sig på ift. konventionelle staldgrise.

Der er permanent adgang til halm og strøelse at rode i, hvilket giver grisene rig mulighed for beskæftigelse. Den lokale slagtning på Bornholm sikre en kort transporttid, der er helt i særklasse og noget nær den korteste tid, der kan opnås.

Du øger altså dyrevelfærden, når du vælger gris med hjertet.

Bornholmergrisen Lokalt

Lokal specialitet til hele Danmark

BORNHOLMERGRISEN® er en ægte lokal ø-specialitet, der både er født, opdrættet og slagtet på Bornholm. Grisene opdrættes af få udvalgte, engagerede bornholmske landmænd, der udover egne gode kompetencer for landmandskab følger den detaljerede kvalitetshåndbog, der beskriver alle krav og regler i konceptet fx omkring avl, foder og dyrevelfærd.

Der er blandt andet krav om mindst 70% lokalt produceret foder.

BORNHOLMERGRISEN® sælges i COOP butikker rundt om i hele Danmark. Det er derfor vi siger, at BORNHOLMERGRISEN® er - En lokal specialitet til hele Danmark. 

Smagfuldt, saftigt og mørt

BORNHOLMERGRISEN® er saftigt, smagfuldt og mørt grisekød. For at sikre en høj spisekvalitet er grisene opdrættet ud fra detaljerede krav og regler. Grisene har en højere grad af intramuskulær fedtmarmorering, der gør kødet særligt smagfuldt.

Fedtmarmorering er primært bestemt af genetiske forhold og derfor indgår der altid minimum 50% Duroc i BORNHOLMERGRISEN®.

Der er også krav til slagtevægt og kødkvalitet – BORNHOLMERGRISEN® er blandt de tungeste specialgrise, hvilket giver karakter til kødet og en bedre spisekvalitet.

Kødet er mere mørt, fordi det altid modner 3 dage efter slagtning. Det giver en høj spisekvalitet og en bedre spiseoplevelse.

Bornholmergrisen Spisekvalitet

Du finder BORNHOLMERGRISEN® i følgende dagligvarebutikker: