Gratineret hamburgerryg med sprød grøn salat

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Gratineret hamburgerryg med sprød grøn salat

  • 1 t. 30 min.
  • 4 personer

Ingredienser

GRATINERET HAMBURGERRYG
  • 1 kg Hamburgerryg
  • 3 laurbærblade
  • 3 spsk. sennep
  • 2 tsk. sukker
  • 1 æggeblomme
  • 1 dl raps
GRØN SALAT
  • 450 g broccoli
  • 2 æbler, skåret i både
  • 2 rødløg, skåret i både
  • 75 g blåbær
  • 50 g grofthakkede mandler
KARTOFLER
  • 1 kg små kogte kartofler
Print opskrift

Sådan tilbereder du retten

GRATINERET HAMBURGERRYG:
Kom hamburgerryggen i en gryde sammen med laurbærblade og vand.
Bring det i kog og kog hamburgerryggen i ca. ½ time. Gryden tages af varmen og lad hamburgerryggen trække i vandet i yderligere ½ time.

Læg den afkølede hamburgryg i et fad. Bland sennep, sukker og æggeblomme. Pensl blandingen på hamburgerryg og strøg rasp over.
Gratinér herefter hamburgerryggen midt i ovnen til den er gylden.
Kom evt. lidt sky fra hamburgerryggen over gratineringen er par gange, så bliver den ekstra sprød.

GRØN SALAT:
Kom broccolien i en skål, hæld kogende vand over og lad den trække i ca. 1 min.
Hæld vandet fra, brus broccolien over med koldt vand og lad den dryppe af i en sigte.
Vend broccolien sammen med æbler, rødløg, ristede mandler og blåbær.

Servér salaten sammen med den gratinerede hamburgerryg og små kogte kartofler.


Tips

Brug resten af hamburgerryggen til pålæg næste dag.