

Grillet kotelet med stegt spidskål
- 25 min.
- 4 personer
Ingredienser
GRILLET KOTELET- 4 BORNHOLMERGRISEN® koteletter
- Olie og smør til stegning
- Salt og friskkværnet peber
- 100 g hasselnødder
- 1 spidskål
- Olie til stegning
- 2 dl piskefløde 38%
- 1 usprøjtet citron
- ½ tsk. sukker
- Salt og peber
- 1 bundt frisk kørvel eller persille
Sådan tilbereder du retten
GRILLET KOTELET:
Varm en grillpande op til middelhøj varme og steg koteletterne herpå i 2-3 minutter på hver side.
Drys med salt og peber ved start og når de vendes. Sæt en stegepande over ved middelhøj varme og rist langsomt hasselnødderne herpå uden fedtstof.
Mens koteletter og nødder steges, deles spidskålet i kvarte på langs, lad stokken sidde.
DRESSING:
Riv skallen af citronen på et fint rivejern, og pres derefter saften af den halve citron.
Tilsæt saften til fløden sammen med sukker og halvdelen af citronskallen og rør godt rundt.
Smag til med en smule salt og peber.
STEGT SPIDSKÅL:
Når koteletter og nødder er færdige, tilsæt stegepanden en smule olie og skrue op til middelhøj varme.
Steg de kvarte spidskål herpå i 1-2 minut på hver snitflade. Anret spidskålen og hæld fløden over.
Drys med ristede nødder og pynt med masser af urter. Servér straks sammen med skaftkoteletterne.