<iframe src=https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-5WP7RW4 height="0" width="0" style="display:none; visibility: hidden"></iframe>

    Krogmodnede nakkekoteletter med polenta og svamperagout

    40min.
    2 personer.

    Her finder du en opskrift på en lækker svamperagout. I dette tilfælde serveres svamperagouten til krogmodnede nakkekoteletter sammen med sprød polenta og persillesauterede bønner.

    Tilberedning

    Polenta

    1

    Bring grøntsagsbouillonen i kog i en gryde. Tilsæt polentagryn og lad det simre i 2 minutter under omrøring.

    2

    Tilsæt smør, hvidløg og basilikum og smag til med salt og peber.

    3

    Spred massen ud i en form, så det er ca. to cm tykt.

    4

    Stil formen med polentamassen på køl i 1 time.

    Nakkekoteletter

    1

    Varm en grillpande op til høj varme.

    2

    Pensl koteletterne med olivenolie på begge sider.

    3

    Tilsæt ½ tsk. smør på panden og steg koteletterne på den meget varme pande i ca. 3-4 minutter på begge sider.

    4

    Smag til med salt og peber. Lad kødet hvile inden servering.

    Svamperagout

    1

    Svits svampene gyldne i smør på en medium varm pande. Tilsæt løg og svits yderligere i 3 minutter.

    2

    Tilsæt sennep, bouillon, Worcestershire sauce og portvin. Lad det simre under omrøring i 2 minutter.

    3

    Tilsæt fløde og hakket persille. Lad det simre i 1 minut og smag til med salt og peber.

    Polenta, fortsat

    1

    Skær den kolde polenta i trekanter, ca. 8-10 stk. Steg trekanterne på en medium var pande på alle sider i varm olie.

    2

    Lad dem hvile kort inden servering. Drys med en smule salt.

    Bønner

    1

    Varm olivenolien på panden og tilsæt edamamebønner og grønne bønner.

    2

    Vend bønnerne i den finthakkede persille og smag til med salt og peber.

    Servering

    1

    Servér de varme bønner sammen med krogmodnede nakkekoteletter, svamperagout og sprød polenta. Pynt med friske persillekviste og evt. et groft brød.