Krogmodnede nakkekoteletter med polenta og svamperagout
Tilberedning
Polenta
Bring grøntsagsbouillonen i kog i en gryde. Tilsæt polentagryn og lad det simre i 2 minutter under omrøring.
Tilsæt smør, hvidløg og basilikum og smag til med salt og peber.
Spred massen ud i en form, så det er ca. to cm tykt.
Stil formen med polentamassen på køl i 1 time.
Nakkekoteletter
Varm en grillpande op til høj varme.
Pensl koteletterne med olivenolie på begge sider.
Tilsæt ½ tsk. smør på panden og steg koteletterne på den meget varme pande i ca. 3-4 minutter på begge sider.
Smag til med salt og peber. Lad kødet hvile inden servering.
Svamperagout
Svits svampene gyldne i smør på en medium varm pande. Tilsæt løg og svits yderligere i 3 minutter.
Tilsæt sennep, bouillon, Worcestershire sauce og portvin. Lad det simre under omrøring i 2 minutter.
Tilsæt fløde og hakket persille. Lad det simre i 1 minut og smag til med salt og peber.
Polenta, fortsat
Skær den kolde polenta i trekanter, ca. 8-10 stk. Steg trekanterne på en medium var pande på alle sider i varm olie.
Lad dem hvile kort inden servering. Drys med en smule salt.
Bønner
Varm olivenolien på panden og tilsæt edamamebønner og grønne bønner.
Vend bønnerne i den finthakkede persille og smag til med salt og peber.
Servering
Servér de varme bønner sammen med krogmodnede nakkekoteletter, svamperagout og sprød polenta. Pynt med friske persillekviste og evt. et groft brød.