<iframe src=https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-5WP7RW4 height="0" width="0" style="display:none; visibility: hidden"></iframe>

    Mørbrad med skorzonerrødder, sojamayo og saltbagt selleri

    1t 15min.
    3 personer.

    Tilberedning

    Saltbagt selleri

    1

    Tænd ovnen på 200 °C.

    2

    Skyl selleri fri for jord.

    3

    Skær sellerien i 1/8 både, kom dem i et ildfast fad og dæk med salt.

    4

    Sæt et stegetermometer i midten af den ene selleri og stil dem i ovnen. Centrumtemperaturen skal være 90 °C – det tager ca. 1 time.

    Skorzonerrødder

    1

    Skyl chili og timian. Hak chili groft.

    2

    Skræl skorzonerrødder. Kom dem i en stor gryde og dæk dem med vand. Tilsæt eddike, korianderfrø, sennepsfrø, timian og chili.

    3

    Lad rødderne simre i ca. 20-25 minutter til de er møre. Skyl og hak persille fint.

    4

    Tag de kogte skorzonerrødder op, dryp dem af i en sigte og rul dem i persille og salt. Hold dem varme.

    Mørbrad

    1

    Fjern sølvsenen på mørbraden og afpuds for sener, fedt og hinder. Dup kødet tørt med køkkenrulle, krydr med salt og lad det stå i minimum 15 minutter (se "Tips").

    2

    Varm olie på en god varm pande. Brun hurtigt mørbraden på alle sider, 1-2 minutter i alt. Skru ned for varmen og steg svinemørbraden færdig, den skal have ca. 15 minutter i alt. Vend den når halvdelen af tiden er gået.

    Sojamayo

    1

    Riv skal af lime og pres saften. Pil og hak hvidløg. Skyl og hak koriander.

    2

    Kog ægget i 4½ minut og nedkøl. Pil ægget og blend det med soja, til det er sejt. Tilsæt hvidløg, limesaft og limeskal. Tilsæt lidt olie ad gangen, mens du blender, til du har en ensartet og tyk konsistens. Tilsæt koriander efter smag.

    Saltbagt selleri, fortsat

    1

    Halver passionsfrugterne og kom frugtkødet i en skål. Slå hul på saltlaget på de bagte sellerier og pil skallen af dem. Skær dem i mindre stykker. Vend selleristykkerne med passionsfrugt og smuldr feta på toppen.

    2

    Servér mørbraden med de varme persillevendte skorzonerrødder, saltbagt selleri og lækker sojamayo. Pynt med frisk koriander og evt. et groft brød.

    Tips
    • Hvis det ikke er sæson for skorzonerødder, kan du i stedet anvende jordskokker, persillerødder eller pastinakker.
    • Grisekød bliver mere mørt og saftigt, hvis det krydres med 0,5 % fint salt =0,5 g pr. 100 g kød. 0,5 g svarer til 1 knivspids. Kødet skal trække i køleskabet minimum et kvarter, inden det tilberedes. Kødet skal ikke krydres yderligere med salt.

    Næringsindhold i opskriften

      Næringsindhold pr. 100 g Næringsindhold pr. person i opskriften
    Total antal gram 100 590
    Energi (kcal) 151 888
    Energi (kJ) 630 3717
    Fedt (g) 9.8 58
    - heraf mættede fedtsyrer (g) 1.7 9.8
    Kulhydrater (g) 7 44
    - heraf sukkerarter (g) 1.7 10
    Kostfibre (g) 1.5 8.6
    Protein (g) 9 53
    Salt (g) 1.4 8.0
    *Dette er estimerede næringsværdier, som kan variere afhængigt af de ingredienser, du bruger derhjemme
    **Størstedelen af ingrediensernes næringsværdi er hentet fra Frida-databasen (Danmark) og FNDDS-databasen (USA) 
    ***De ingredienser, hvor fedtprocenten ikke er angivet, kan tilføje variationer i disse næringsværdier. De mest almindelige her er: Mælk (0,5%), fløde (9%) og yoghurt (0,1%), medmindre andet er angivet i ingredienslisten