Mørbrad med sommerinspireret kartoffelsalat

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Mørbrad med sommerinspireret kartoffelsalat

  • 1 t. 0 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 BORNHOLMERGRISEN® mørbrad
KARTOFFELSALAT
  • 800 g nye skrabede kartofler
  • 4 dl græsk yoghurt
  • 1 dl finthakket basilikum
  • 1 spsk. limeskal
  • 1 tsk. salt og peber
  • 150 g grønne ærter (gerne friskpillede)
  • 150 g grønne asparges
  • 2 rødløg
  • 100 g ærteskud
ØLMARINADE
  • 2 dl mørk øl fx porter
  • 1 dl soja-sauce
  • 1 dl brun farin
  • 3 spsk. tomatpure
  • 1 spsk. sennep
  • 1 spsk. worchestershire sauce
Print opskrift

En grillet mørbrad med kartoffelsalat - find den inspirerende opskrift her, hvor du blandt andet også kan prøve vores friske ølmarinade af.

Kødet skal gerne trække i marinaden minimum 4 timer, før du griller det.

 


Sådan tilbereder du retten

Afpuds mørbraden ved at fjerne den grå sølvhinde. Krydr mørbraden med salt og peber.

Grill mørbraden i 20-25 min. - vend af og til. Tag mørbraden af grillen og lad den trække indtil servering.

KARTOFFELSALAT:
Klargør grøntsagerne. Skrab kartoflerne. Hak basilikum fint. Riv limeskal. Snit de grønne asparges i mindre skrå stykker. Skær rødløg i fine tynde både.

Kog kartoflerne møre i letsaltet vand. Lad kartoflerne køle af og skær dem i mindre stykker.

Rør yoghurt, basilikum og limeskal sammen med salt og peber i en skål og vend kartoflerne heri. Vend ærter, rødløg, asparges og ærteskud i kartoffelsalaten. Smag til med salt og peber.

Servér den sommerinspirerede kartoffelsalat sammen med den grillede mørbrad – pynt gerne med basilikumblade og ærteskud på toppen.

ØLMARINADE:
Kom alle ingredienserne i en gryde og kog dem op. Lad dem simre i ca. 10 min. til blandingen har en let sirupsagtig konsistens.

Tag gryden af varmen og lad marinaden køle helt af. Kom marinade og mørbrad i en frysepose, og lad den gerne trække i 4 timer – eller natten over i køleskab.

Alternativt kan marinaden pensles på mørbraden løbende imens den grilles.


Tips

Prøv at servere din kartoffelsalat med grillede jordbær, det er super lækkert.

Prøv også at marinere din mørbrad i en lækker ølmarinade (lad gerne mørbraden trække 4 – 24 timer).