Mørbrad med sommerinspireret kartoffelsalat
Tilberedning
Ølmarinade
Kom alle ingredienserne i en gryde og kog dem op. Lad dem simre i ca. 10 min. til blandingen har en let sirupsagtig konsistens.
Tag gryden af varmen og lad marinaden køle helt af. Kom marinade og mørbrad i en frysepose, og lad den gerne trække i 4 timer – eller natten over i køleskab.
Alternativt kan marinaden pensles på mørbraden løbende imens den grilles.
Mørbrad
Afpuds mørbraden ved at fjerne den grå sølvhinde. Krydr mørbraden med salt og peber.
Grill mørbraden i 20-25 min. - vend af og til. Tag mørbraden af grillen og lad den trække indtil servering.
Kartoffelsalat
Klargør grøntsagerne. Skrab kartoflerne. Hak basilikum fint. Riv limeskal. Snit de grønne asparges i mindre skrå stykker. Skær rødløg i fine tynde både.
Kog kartoflerne møre i letsaltet vand. Lad kartoflerne køle af og skær dem i mindre stykker.
Rør yoghurt, basilikum og limeskal sammen med salt og peber i en skål og vend kartoflerne heri. Vend ærter, rødløg, asparges og ærteskud i kartoffelsalaten. Smag til med salt og peber.
Servering
Servér den sommerinspirerede kartoffelsalat sammen med den grillede mørbrad – pynt gerne med basilikumblade og ærteskud på toppen.
- Prøv at servere din kartoffelsalat med grillede jordbær, det er super lækkert.
- Prøv også at marinere din mørbrad i en lækker ølmarinade (lad gerne mørbraden trække 4 – 24 timer).