Nakkekotelet med grønkål, dadler og vinaigrette
- 25 min.
- 4 personer
Ingredienser
NAKKEKOTELET- 4 stk. Nakkekoteletter
- Olie til stegning
- Salt og friskkværnet peber
- 800 g små vaskede kartofler
- 300 g ribbet grønkål
- 12 stk. store saftige dadler
- Olie til stegning
- 1 dl olivenolie
- Saft og skal af 1 citron
- ½ spsk. flydende honning
- 1 tsk. dijonsennep
- Salt og peber
- Kernerne af ½ granatæble
Sådan tilbereder du retten
KARTOFLER:
- Kog kartoflerne møre i saltet vand og dræn dem.
NAKKEKOTELET
- Varm en pande op til middelhøj varme og steg koteletterne i olie i ca. 4 minutter på hver side.
- Drys med salt og peber ved start og når de vendes.
GRØNT:
- Riv den ribbede grønkål i grove mundrette stykker. Varm en pande op til høj varme.
- Kom lidt olie på og steg grønkålen hurtigt til den bliver fint grøn, men uden at den branker. Det tager ganske kort tid.
- Hak dadlerne groft.
VINAIGRETTE:
- Rør en dressing sammen af olivenolie, citronsaft, honning, dijonsennep og lidt salt og peber. Smag den til og juster om nødvendigt.
- Vend kartofler, grønkål og dadler sammen med vinaigretten og servér med granatæblekerner og nakkekoteletter.