Sprød bacon på kimchi og perlebyg

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Sprød bacon på kimchi og perlebyg

  • 45 min.
  • 4 personer

Ingredienser

SPRØD BACON
  • 500 g bacon, skåret i tynde skiver
  • 8 forårsløg
KIMCHI
  • 200 g fintsnittet rød spidskål
  • 200 g fintsnittet kinakål
  • 3 gulerødder i tynde strimler
  • 2 fed fintsnittet hvidløg
  • 2 tsk. salt
  • 2 spsk. soja sauce
PERLEBYG
  • 500 g kogt perlebyg
ÆBLEKOMPOT
  • 3 røde æbler
  • 1 dl æblemost
  • 1 tsk. salt
PYNT
  • Brøndkarse
Print opskrift

Sådan tilbereder du retten

SPRØD BACON:
Fordel baconskiverne på en bradepande med bagepapir og steg det øverst i ovnen i ca. 30 min. ved 200 °C.

Vend dem efter ca. 15 min og læg forårsløgene sammen med baconskiverne og steg det hele færdigt. Læg det gyldne, sprøde bacon på et stykke køkkenrulle sammen med forårsløgene.

KIMCHI & PERLEBYG:
Vend imens alle grøntsagerne til kimchi sammen og kram dem let med salt og soja sauce.

Lad det hvile tildækket på køkkenbordet i ca. 15 min. og vend det sammen med den kogte perlebyg.

ÆBLEKOMPOT:
Skær æblerne i tern og kasser kernehuset. Kog æbleternene i æblemosten i ca. 15 min. til en grov kompot. Smag til med salt.

Anret og servér den sprøde bacon sammen med kimchi og æblekompot og evt. et groft brød og pynt med brøndkarse.