
Sprød bacon på kimchi og perlebyg
- 45 min.
- 4 personer
Ingredienser
SPRØD BACON- 500 g bacon, skåret i tynde skiver
- 8 forårsløg
- 200 g fintsnittet rød spidskål
- 200 g fintsnittet kinakål
- 3 gulerødder i tynde strimler
- 2 fed fintsnittet hvidløg
- 2 tsk. salt
- 2 spsk. soja sauce
- 500 g kogt perlebyg
- 3 røde æbler
- 1 dl æblemost
- 1 tsk. salt
- Brøndkarse
Sådan tilbereder du retten
SPRØD BACON:
Fordel baconskiverne på en bradepande med bagepapir og steg det øverst i ovnen i ca. 30 min. ved 200 °C.
Vend dem efter ca. 15 min og læg forårsløgene sammen med baconskiverne og steg det hele færdigt. Læg det gyldne, sprøde bacon på et stykke køkkenrulle sammen med forårsløgene.
KIMCHI & PERLEBYG:
Vend imens alle grøntsagerne til kimchi sammen og kram dem let med salt og soja sauce.
Lad det hvile tildækket på køkkenbordet i ca. 15 min. og vend det sammen med den kogte perlebyg.
ÆBLEKOMPOT:
Skær æblerne i tern og kasser kernehuset. Kog æbleternene i æblemosten i ca. 15 min. til en grov kompot. Smag til med salt.
Anret og servér den sprøde bacon sammen med kimchi og æblekompot og evt. et groft brød og pynt med brøndkarse.