Hvad er en BORNHOLMERGRIS?Bornholmergrisen

BORNHOLMERGRISEN® blev udviklet i 2008 i et samarbejde mellem bornholmske landmænd, Coop og Danish Crown. I dag kan den købes i hele landet.

BORNHOLMERGRISEN® - en ægte ø-specialitet

BORNHOLMERGRISEN® er født, opdrættet og slagtet på Bornholm.

BORNHOLMERGRISEN® lever op til særlige krav om bedre spisekvalitet og opdrættes med omtanke for dyrenes velfærd.

Dette betyder blandt andet, at grisene er større end traditionelle grise, kødet har en tydeligere fedtmarmorering, hvilket sammen med modningen af kødet gør det smagfuldt, saftigt og mørt.

Bornholmergrisene får frisk halmstrøelse dagligt og har mere plads i stalden. Transporttid fra landmanden til det lokale slagteri i Rønne er kort og mindst 70% af foderet er dyrket lokalt.

BORNHOLMERGRISEN® lever derfor op til visionen om den unikke og lokale produktion af fødevarespecialiteter fra Bornholm. 

BORNHOLMERGRISEN® er:

  • Født på Bornholm af løsgående søer
  • Opdrættet hos 14 udvalgte bornholmske landmænd
  • Grise med krølle på halen
  • Mindst 70% lokalt dyrket foder
  • Mere plads i stalden
  • Meget kort transporttid
  • Lokal slagtning
  • Modnet i minimum 3 dage