KROGMODNET GRIS - når det skal være ekstra godtKrogmodnet

BORNHOLMERGRISEN® Krogmodnet

Krogmodning er ikke en ny opfindelse, men faktisk en ældgammel tradition, der får det bedste frem i grisekødet. BORNHOLMERGRISEN® Krogmodnet har en særlig god fedtmarmorering og modner på krog i minimum 14 dage. Modningen gør kødet ekstra mørt og den langsomme udtørring giver en nuanceret og intens smag. Så hvis du har lyst til at smage 1. klasses dansk grisekød, så skal du prøve BORNHOLMERGRISEN® krogmodnet flæskesteg, kotelet eller nakkekoteletter.

Opdrættet med øje for kvalitet

Grisekød af BORNHOLMERGRISEN® er oplagt som råvare til krogmodning. I konceptet er der nemlig et krav til krydsning af racer og vægtstørrelse på grisen. Grisene er traditionelt større, og kødet har derfor en særligt god fedtmarmorering og kødstruktur, som egner sig til krogmodning.

Kødet bliver nøje udvalgt

Grisene bliver slagtet på det lokale slagteri i Rønne på Bornholm. Her bliver kødet til krogmodning håndplukket af dygtige fagfolk, som vurderer om kødet er egnet til krogmodning eller ej. Et vigtigt kriterium i vurderingen er bl.a. forekomsten af intramuskulær fedtmarmorering med en god balance mellem fedme og fylde.

Krogmodnet håndsorteringKrogmodnet

Kontrolleret Modning

Kødet bliver sendt til Danish Crowns Guldrummet i Kolding for at blive hængt på kroge og modne på gammeldags vis. Når kødet hænger på krog, går enzymerne i kødet naturligt i gang med at nedbryde proteinerne i bindevævet, og langsomt men sikkert mørnes kødet. Kødet modner under kontrollerede forhold i kølerum, hvor der især bliver holdt et skarpt opsyn med temperatur, luftfugtighed og luftcirkulation. Dagligt bliver kødet tilset af modningsmesteren, som vurderer kvalitetsparametre som duft og udseende for at følge kødets udvikling og kvalitet. Under modningen intensiveres smagen, da kødet langsomt tørrer ud, og det naturlige vandindhold reduceres. Modningen gør kødet ekstra mørt, mens det forbliver saftigt. Kødet modner i minimum 14 dage, hvorefter de enkelte udskæringer bliver skåret til og pakket.

Lidt ekstra til spiseoplevelse

BORNHOLMERGRISEN® krogmodnet kød har en rund og nuanceret umami-smag, som sikrer en højere spiseoplevelse. BORNHOLMERGRISEN® Krogmodnet kød har en farve, der er en anelse mere dybrød sammenlignet med andet grisekød. Det er garanteret ekstra mørt, saftigt og velsmagende kød, der giver lidt ekstra til spiseoplevelsen. 

BORNHOLMERGRISEN® Krogmodnet, når det skal være ekstra godt.

Krogmodnet produkter

Udvalgte og passionerede bornholmske landmænd

Læs mere om initiativet her