<iframe src=https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-5WP7RW4 height="0" width="0" style="display:none; visibility: hidden"></iframe>

    Grillet mørbrad med gulerødder og yoghurtcreme

    40min.
    4 personer.

    Tilberedning

    Mørbrad

    1

    Tør mørbraden godt af og skær eventuelle sener fra.

    2

    Krydr med salt og friskkværnet sort peber.

    3

    Grill mørbraden på en forvarmet grill indtil kernetemperaturen er 62-65°C.

    4

    Lad mørbraden hvile tildækket.

    Grillet grønt

    1

    Skræl og skær zittauerløg i mundrette stykker.

    2

    Skræl gulerødder.

    3

    Pensl grøntsagerne med olivenolie og grill dem på en forvarmet grill i 5-10 minutter, indtil de er bløde, men har lidt ”bid” tilbage.

    Kølig yoghurtcreme

    1

    Rør yoghurt, revet limeskal og limesaft sammen.

    2

    Smag til med sort peber og salt.

    Frø-og nøddeblanding

    1

    Knus hasselnødder, sesamfrø, fennikelfrø, korianderfrø og timian groft i en morter.

    Servering

    1

    Fordel limeyoghurt på et fad.

    2

    Kom de grillede grøntsager og mørbraden på fadet.

    3

    Drys med frø-og nøddeblandingen.

    4

    Pynt af med kørvel eller persille.

    Næringsindhold i opskriften

      Næringsindhold pr. 100 g Næringsindhold pr. person i opskriften
    Total antal gram 100 563
    Energi (kcal) 93 522
    Energi (kJ) 388 2186
    Fedt (g) 4.6 26
    - heraf mættede fedtsyrer (g) 1.1 6.3
    Kulhydrater (g) 7 38
    - heraf sukkerarter (g) 3.8 21
    Kostfibre (g) 1.8 10.3
    Protein (g) 7 40
    Salt (g) 0.3 1.5
    *Dette er estimerede næringsværdier, som kan variere afhængigt af de ingredienser, du bruger derhjemme
    **Størstedelen af ingrediensernes næringsværdi er hentet fra Frida-databasen (Danmark) og FNDDS-databasen (USA) 
    ***De ingredienser, hvor fedtprocenten ikke er angivet, kan tilføje variationer i disse næringsværdier. De mest almindelige her er: Mælk (0,5%), fløde (9%) og yoghurt (0,1%), medmindre andet er angivet i ingredienslisten