<iframe src=https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-5WP7RW4 height="0" width="0" style="display:none; visibility: hidden"></iframe>
    Opdrættet med øje for kvalitet
    BORNHOLMERGRISEN er oplagt til krogmodning, da der for disse grise er krav om krydsning af racer og vægtstørrelse, så en BORNHOLMERGRIS traditionelt er større, og kødet derfor har en særligt god fedtmarmorering og kødstruktur, som egner sig til krogmodning.

    På det lokale slagteri i Rønne på Bornholm, bliver det kød der skal bruges til krogmodning håndplukket af dygtige fagfolk, som vurderer om kødet er egnet. Et vigtigt kriterium i vurderingen er bl.a. god intramuskulær fedtmarmorering med balance mellem fedme og fylde.

    Kontrolleret Modning

    Kødet bliver sendt til Guldrummet hos Danish Crown i Kolding for at modne på krog på gammeldags vis. Når kødet hænger på krog, går enzymerne i kødet naturligt i gang med at nedbryde proteinerne i bindevævet, og langsomt men sikkert mørnes kødet. Kødet modner under kontrollerede forhold i kølerum, hvor der bliver holdt et skarpt opsyn med temperatur, luftfugtighed og luftcirkulation. Dagligt bliver kødet tilset af modningsmesteren, som vurderer kvalitetsparametre som duft og udseende for at følge kødets udvikling og kvalitet. Under modningen intensiveres smagen, da kødet langsomt tørrer ud, og det naturlige vandindhold reduceres. Modningen gør kødet ekstra mørt, mens det forbliver saftigt. Kødet modner i minimum 14 dage, hvorefter de enkelte udskæringer bliver skåret ud og pakket.

    Lidt ekstra til smagsoplevelsen

    BORNHOLMERGRISEN krogmodnet kød har en rund og nuanceret umami-smag, som sikrer en højere smagsoplevelse. BORNHOLMERGRISEN krogmodnet kød har en farve, der er en anelse mere dybrød sammenlignet med andet grisekød. Det er garanteret ekstra mørt, saftigt og velsmagende kød, der giver lidt ekstra til spiseoplevelsen.