Ramen med gris
Tilberedning
Strimler af gris
Skyl lime, riv skal og pres saft.
Rør hoisin sauce, soja, sukker, peber, chilipulver, limesaft og limeskal sammen til en marinade.
Del fileten i to stykker og lad den trække i marinaden i 5 minutter.
Kom fileten i et ildfast fad med marinaden og steg den i ovn ved 160 grader i en halv times tid. Anvendes stegetermometer, skal centrumtemperaturen være 62 grader (se tip, hvis du bruger koteletter).
Suppe
Rens svampe.
Pil og skær hvidløg i skiver.
Kom bouillon, svampe, hvidløg, limeblade og fiskesauce i en gryde og bring det i kog. Lad det koge 5 minutter ved svag varme og sluk herefter for det.
Lad bouillon stå og trække i 10-15 minutter. Smag evt. til med lidt ekstra fiskesauce.
Hvis du vil, have en glat suppe, kan du sigte bouillon over i en anden gryde, men du kan sagtens spise den, som den er – bortset fra limebladene, som ikke kan spises.
Suppefyld
Kog æg i ca. 6 minutter, de skal være smilende. Kom dem straks i koldt vand, så kogningen stopper.
Overhæld nudlerne med kogende vand og lad dem trække i et par minutter.
Skyl radiser og forårsløg og skær det helt fint. Skyl og hak chili fint. Hak tang fint. Skyl bønnespirer og afdryp. Skyl og hak koriander.
Pil æg og skær i halve.
Skær den stegte filet i strimler.
Servering
Anret ved at fordele nudler og grøntsager i 4 skåle eller store, dybe tallerkener sammen med skiver af svinefilet og et ½ æg i hver. Overhæld med den varme suppe og drys med koriander på toppen. Server med både af lime, så man kan presse lidt frisk saft ned i suppen.
- Hvis du ikke kan have alle grønsagerne i skålene, kan du servere dem på et fad ved siden af. Så kan du fylde op med dem i suppen, efterhånden som I spiser.
- Koteletter uden fedtkant (minutkoteletter) skæres af filet. Så hvis du ikke kan finde filet, kan du sagtens bruge koteletter i stedet. Skær dem i strimler og mariner (du kan nøjes med halvdelen af marinaden her). Steg på en pande ved høj varme, når bouillonen står og varmer. De skal have 1 minut på hver side.