<iframe src=https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-5WP7RW4 height="0" width="0" style="display:none; visibility: hidden"></iframe>

  Ramen med gris

  60min.
  4 personer.

  Tilberedning

  Strimler af gris

  1

  Skyl lime, riv skal og pres saft.

  2

  Rør hoisin sauce, soja, sukker, peber, chilipulver, limesaft og limeskal sammen til en marinade.

  3

  Del fileten i to stykker og lad den trække i marinaden i 5 minutter.

  4

  Kom fileten i et ildfast fad med marinaden og steg den i ovn ved 160 grader i en halv times tid. Anvendes stegetermometer, skal centrumtemperaturen være 62 grader (se tip, hvis du bruger koteletter).

  Suppe

  1

  Rens svampe. 

  2

  Pil og skær hvidløg i skiver.

  3

  Kom bouillon, svampe, hvidløg, limeblade og fiskesauce i en gryde og bring det i kog. Lad det koge 5 minutter ved svag varme og sluk herefter for det.

  4

  Lad bouillon stå og trække i 10-15 minutter. Smag evt. til med lidt ekstra fiskesauce.

  5

  Hvis du vil, have en glat suppe, kan du sigte bouillon over i en anden gryde, men du kan sagtens spise den, som den er – bortset fra limebladene, som ikke kan spises.

  Suppefyld

  1

  Kog æg i ca. 6 minutter, de skal være smilende. Kom dem straks i koldt vand, så kogningen stopper.

  2

  Overhæld nudlerne med kogende vand og lad dem trække i et par minutter.

  3

  Skyl radiser og forårsløg og skær det helt fint. Skyl og hak chili fint. Hak tang fint. Skyl bønnespirer og afdryp. Skyl og hak koriander.

  4

  Pil æg og skær i halve.

  5

  Skær den stegte filet i strimler.

  Servering

  1

  Anret ved at fordele nudler og grøntsager i 4 skåle eller store, dybe tallerkener sammen med skiver af svinefilet og et ½ æg i hver. Overhæld med den varme suppe og drys med koriander på toppen. Server med både af lime, så man kan presse lidt frisk saft ned i suppen.

  Tips
  • Hvis du ikke kan have alle grønsagerne i skålene, kan du servere dem på et fad ved siden af. Så kan du fylde op med dem i suppen, efterhånden som I spiser.
  • Koteletter uden fedtkant (minutkoteletter) skæres af filet. Så hvis du ikke kan finde filet, kan du sagtens bruge koteletter i stedet. Skær dem i strimler og mariner (du kan nøjes med halvdelen af marinaden her). Steg på en pande ved høj varme, når bouillonen står og varmer. De skal have 1 minut på hver side.