<iframe src=https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-5WP7RW4 height="0" width="0" style="display:none; visibility: hidden"></iframe>

    Frikadeller med kartofler og flødesovs

    50min.
    4 personer.

    Tilberedning

    Kartofler

    1

    Mos de kogte kartofler let med en gaffel.

    2

    Læg kartoflerne på en bradepande med bagepapir.

    3

    Hæld olivenolie over og drys kartoflerne med salt og peber.

    4

    Tilbered kartoflerne i ovnen ved 200 grader, cirka 20 minutter indtil de er sprøde.

    Frikadeller

    1

    Bland fløde og rasp sammen, og lad det trække mens du blander de resterende ingredienser.

    2

    Riv zittauerløget fint.

    3

    Bland farsen med salt, friskkværnet sort peber, løg, æg, nellike, kanel og ingefær i en anden skål.

    4

    Tilføj fløde/raspblandingen og rør det godt sammen.

    5

    Lad det stå tildækket i køleskab i cirka 10 minutter.

    6

    Form farsen til frikadeller.

    7

    Lad smørret blive gyldent på en stegepande, og steg frikadellerne i cirka 10-15 minutter, indtil kernetemperaturen er 75°C.

    Flødesovs

    1

    Gem stegeskyen fra frikadellerne, og hæld fløden ned i panden.

    2

    Smelt smør i en anden gryde, tilsæt mel og pisk konstant indtil det tykner.

    3

    Tilsæt flødeblandingen efterhånden, og pisk imens.

    4

    Tilføj soja og smag til med salt og peber.

    5

    Lad det simre mens du laver salaten.

    Salat

    1

    Snit grønkålen groft, og skær fignerne i både.

    2

    Bland olivenolie, grov sennep, æblecidereddike og honning sammen til en dressing.

    3

    Vend dressingen sammen med grønkålen, pynt af med figner og drys mandelflager over.

    Servering

    1

    Servér frikadellerne med knuste kartofler, frisk grønkålssalat og flødesovs.

    Tips

    Du kan skifte krydderierne ud til noget andet, f.eks. kommen, timian og fennikel.