<iframe src=https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-5WP7RW4 height="0" width="0" style="display:none; visibility: hidden"></iframe>

    Mørbrad med pommes Anna og salat

    60min.
    4 personer.

    Tilberedning

    Mørbrad

    1

    Afpuds mørbraden for sener.

    2

    Tør den godt af med køkkenrulle, drys med salt og friskkværnet sort peber.

    3

    Brun mørbraden på en pande med olie til den er gylden på alle sider.

    4

    Kom mørbraden i en bradepande og steg den færdig i ovn ved 170°C, indtil kernetemperaturen er 62-65°C.

    Pommes Anna

    1

    Skræl kartoflerne og skær dem i meget tynde skiver, gerne på et mandolinjern.

    2

    Smelt smør i en gryde og tilføj et presset hvidløg, timian, salt og friskkværnet sort peber.

    3

    Kom bagepapir i bundet af en mindre form - f.eks. en brødform.

    4

    Læg et lag kartoffelskiver i bunden. Pensl med smør. Gentag med et nyt lag kartofler og smør, indtil alle kartoflerne og smørret er brugt.

    Læg gerne noget tungt ovenpå, så de bliver godt presset sammen.

    5

    Tilbered i ovnen ved 180°C, i cirka 40 minutter indtil de er møre.

    6

    Tag kartoflerne ud af ovnen og lad dem køle af.

    7

    Tag ”kartoffel-kagen” ud af formen og skær den i mindre firkanter.

    8

    Steg firkanterne på en stegepande med smør indtil de er lækre og sprøde.

    Salat

    1

    Skær selleri på langs, gerne med en kartoffelskræller eller ostehøvl.

    2

    Kom i iskoldt vand og gem i køleskabet, så krøller de sig flot.

    3

    Skær æbler i både.

    4

    Bland til sidst selleri, æble, ristede valnødder, friséesalat, tranebær og persille sammen.

    Sennepscreme

    1

    Bland grov sennep, mayonnaise, creme fraiche og hakket purløg sammen.

    2

    Smag til med friskkværnet sort peber og purløg.

    Servering

    1

    Servér skiver af mørbrad sammen med sprød pommes Anna, frisk salat og sennepscreme.