Medister med tomatrelish og rugbrød

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Medister med tomatrelish og rugbrød

  • 35 min.
  • 4 personer

Ingredienser

MEDISTER
  • 1 pk. BORNHOLMERGRISEN® Medister
  • Olie til stegning
RUGBRØD
  • 4 tykke skiver rugbrød
  • Smør til stegning
SERVERING
  • 1 hoved hjertesalat
  • 1 forårsløg
TOMATRELISH
  • 400 g modne tomater
  • 1 rødløg
  • 1 spsk. olivenolie
  • ½ dl æbleeddike eller lagereddike
  • ½ dl rørsukker
  • 1 kvist rosmarin
  • 1 kvist timian
  • 1 tsk. dijonsennep
  • Salt og peber
Print opskrift

Her finder du opskriften på en lækker tomatrelish. I dette tilfælde bliver den serveret til en medister med smørstegte skiver rugbrød.

 


Sådan tilbereder du retten

MEDISTER:
Steg medisteren i lidt olie på en pande ved lav varme i 10-15 minutter på hver side.

RUGBRØD:
Imens ristes rugbrødet til det karamelliserer jævnt.
Det kan både gøres på en brødrister eller på en pande med en lille klat smør på, ved middelvarme.

TOMATRELISH:
Skær tomaterne i grove tern. Pil rødløg og skær i helt fine tern.
Kom tomater, rødløg, olivenolie, æbleeddike, rørsukker & krydderurter i en lille kasserolle og sæt det over ved middel til høj varme.
Det skal op og koge i 5-7 minutter. Husk at røre i det undervejs, så det ikke brænder på.

SERVERING:
Bræk salaten i blade og snit forårsløget.

Anret og servér med det samme, når medisteren er færdigstegt, evt. med dijonsennep.

BORNHOLMERGRISEN® Medister

BORNHOLMERGRISEN® Medister

Medister er en klassiker i det danske køkken. Den er nem at tilberede og god til både frokostbordet og til aftensmad.