Hjemmelavet julemedister
Tilberedning
Anret medisteren på tallerken og servér fx sammen med kogte aspargeskartofler, en frisk julesalat og dejlig sovs. Velbekomme!
Medister
1
Bland hakket grisekød med revet zittauerløg, muskatnød, ingefær, nellike, salt, friskkværnet sort peber og hvidpeber.
2
Tilføj et æg og hæld koldt vand ned i farsen. Farsen skal være smidig og lind, men ikke løs.
3
Bland til sidst med finthakket persille, rosmarin og timian.
4
Sæt tarmen på pølsehornet på kødhakkeren på din køkkenmaskine. Kom medisterfarsen i tragten på kødhakkeren og start maskinen. Fyld hele tarmen ud med farsen og slå en knude i enderne.
5
Kog medisteren ved svag varme i cirka 10 minutter. Steg medisteren i en stor pande med smør og rapsolie, indtil den har en fin gylden farve hele vejen rundt.
6