<iframe src=https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-5WP7RW4 height="0" width="0" style="display:none; visibility: hidden"></iframe>

    Julefrikadeller med ristede kartofler og salat

    60min.
    4 personer.

    Nyd julens magiske tid med vores opskrift på saftige julefrikadeller, sprøde ristede kartofler og frisk julesalat. God appetit!

    Tilberedning

    Julefrikadeller

    1

    Kom bacontern på en kold pande, og steg indtil de er sprøde og gyldne.

    2

    Udblød havregryn i mælk.

    3

    Bland hakket kød sammen med havregryn, æg, bacon, revet løg, timian, revet æble og hakket spidskål. Krydr med salt og friskkværnet sort peber.

    4

    Lav frikadeller med en ske og steg i smør og olie, indtil de har en fin sprød skorpe og er møre.

    5

    Ovnristede kartofler

    1

    Kom kartoflerne i et ovnfast fad.

    2

    Hæld olivenolie udover kartoflerne og drys med salt.

    3

    Knus 2 fed hvidløg og bland dem med kartoflerne.

    4

    Bag kartoflerne i ovnen ved 185 grader cirka 25 minutter, eller indtil de er gyldne og møre.

    Salat

    1

    Bland alle ingredienserne sammen til en vinaigrette.

    2

    Snit spidskål fint, pil bladene fra rosenkålen og skær appelsinen ud i stykker.

    3

    Bland det sammen med vinaigretten.