Julefrikadeller med ristede kartofler og salat
Tilberedning
Julefrikadeller
1
Kom bacontern på en kold pande, og steg indtil de er sprøde og gyldne.
2
Udblød havregryn i mælk.
3
Bland hakket kød sammen med havregryn, æg, bacon, revet løg, timian, revet æble og hakket spidskål. Krydr med salt og friskkværnet sort peber.
4
Lav frikadeller med en ske og steg i smør og olie, indtil de har en fin sprød skorpe og er møre.
5
Ovnristede kartofler
1
Kom kartoflerne i et ovnfast fad.
2
Hæld olivenolie udover kartoflerne og drys med salt.
3
Knus 2 fed hvidløg og bland dem med kartoflerne.
4
Bag kartoflerne i ovnen ved 185 grader cirka 25 minutter, eller indtil de er gyldne og møre.
Salat
1
Bland alle ingredienserne sammen til en vinaigrette.
2
Snit spidskål fint, pil bladene fra rosenkålen og skær appelsinen ud i stykker.
3
Bland det sammen med vinaigretten.