<iframe src=https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-5WP7RW4 height="0" width="0" style="display:none; visibility: hidden"></iframe>

    Fladbrød med krydderstegte minutstrimler og grøntsager

    30min.
    4 personer.

    Tilberedning

    Krydderstegte minutstrimler

    1

    Knus krydderier i en lille morter eller krydderikværn.

    2

    Skyl citron og riv skallen

    3

    Dup kødet tørt med køkkenrulle og kom i en skål med kværnet krydderier, citronsaft, honning, salt og peber og lad kødet marinere.

    Grøntsager

    1

    Skræl gulerødder og skær i skiver.

    2

    Vask og afdryp grønkål og rib det.

    3

    Hæld kikærter i en sigte og lad dem dryppe af.

    Fladbrød

    1

    Varm fladbrød i ovnen eller på en brødrister.

    Krydderstegte minutstrimler, fortsat

    1

    Varm halvdelen af olien på en pande ved god varme.

    2

    Kom halvdelen af kødet på panden – det skal ligge i ét lag.

    3

    Lad kødet blive brunt, før du vender det.

    4

    Steg kødet på alle sider, ca. 4 minutter i alt.

    5

    Kom kødet i en skål.

    6

    Varm den anden halvdel olie på panden, steg det sidste kød.

    7

    Kom det i skålen og hold det varmt.

    Grøntsager, fortsat

    1

    Varm olie på panden ved god varme og steg gulerødder på panden i to minutter.

    2

    Krydr med salt og peber.

    3

    Tilsæt grønkål og steg yderligere to minutter, til kålen falder lidt sammen.

    4

    Tilsæt kikærter og vend godt rundt.

    5

    Krydr med citronskal, salt og peber.

    6

    Tag det af panden og vend det sammen med kødet.

    Servering

    1

    Server fladbrød med herligt krydrede minutstrimler, lynstegte grøntsager og yoghurt.

    2

    Rul evt. fladbrød sammen og spis som en wrap.

    Tips
    • Retten er også god i madpakker, til at tage med på skovtur eller til et sportsstævne.
    • Smagen bliver mere intens, når hele krydderier ristes og mortes.
    • Tjek om kødet er færdigstegt, ved at skære den tykkeste strimmel over og tjekke, at den er svagt rosa eller netop gennemstegt.
    • Kødet skal helst steges af to omgange, hvor det kun ligger i et lag. Ellers risikeres at kødet bliver kogt i stedet for stegt.

    Næringsindhold i opskriften

      Næringsindhold pr. 100 g Næringsindhold pr. person i opskriften
    Total antal gram 100 419
    Energi (kcal) 144 603
    Energi (kJ) 602 2523
    Fedt (g) 4.2 18
    - heraf mættede fedtsyrer (g) 1.2 5.0
    Kulhydrater (g) 17 71
    - heraf sukkerarter (g) 3.1 13
    Kostfibre (g) 2.7 11.5
    Protein (g) 10 42
    Salt (g) 0.1 0.5
    *Dette er estimerede næringsværdier, som kan variere afhængigt af de ingredienser, du bruger derhjemme
    **Størstedelen af ingrediensernes næringsværdi er hentet fra Frida-databasen (Danmark) og FNDDS-databasen (USA) 
    ***De ingredienser, hvor fedtprocenten ikke er angivet, kan tilføje variationer i disse næringsværdier. De mest almindelige her er: Mælk (0,5%), fløde (9%) og yoghurt (0,1%), medmindre andet er angivet i ingredienslisten