Frikadeller med urter, couscous og fladbrød

(1 vurderinger) Min vurdering: 0

Frikadeller med urter, couscous og fladbrød

  • 35 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 pk. BORNHOLMERGRISEN® hakket grisekød
  • 1 dl rasp
  • 2 æg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 1 dl urter, fx kørvel, bredbladet persille og estragon
  • Smør og olie til stegning
  • 4 dl rå couscous
  • 8 dl vand
  • 1 rødløg
  • 2 forårsløg
  • ½ agurk
  • 150 g feta
  • 4 spsk. olivenolie
  • Saft og skal fra ½ citron
  • Salt og friskkværnet peber
  • 4 stk. gode fladbrød eller hjemmelavede
  • Evt. lidt chilisauce
FLADBRØD
  • 2 dl vand
  • ½ pk. gær
  • 1½ dl yoghurt natural
  • 1 tsk. salt
  • 500 g hvedemel
Print opskrift

Sådan tilbereder du retten

Snit hvidløg, løg og urter fint. Kom kød, rasp, æg, hvidløg, løg, urter, 1 tsk. salt og lidt friskkværnet peber i en skål og rør det sammen til en fars.

Form farsen til frikadeller og steg dem på en middelvarm pande i smør og olie.

Kom couscous‘en i en skål og overhæld med 8 dl kogende vand. Træk film over skålen og lad couscous‘en hvile i 7 minutter.

Snit rødløg, forårsløg og agurk i fine tern og bræk fetaen i små stykker.

Bland rødløg, forårsløg, agurk, feta, olivenolie samt saft og skal af citron sammen og smag til med salt og peber.

Anret frikadeller, couscous samt fladbrød og servér evt. sammen med chilisauce.

FLADBRØD

Opløs gæren i vandet og rør yoghurt & salt i. Rør melet i lidt ad gangen indtil dejen er fast nok til at komme ud på bordet og æltes.

Ælt dejen glat og smidig. Tilsæt lidt mere mel, hvis den hænger ved bordet. Den skal være fast nok til at kunne rulles ud.

Lad dejen hæve lunt i ca. 45 minutter. Del dejen i 8 stykker og rul dem til boller.

Rul herefter hver bolle ud til et tyndt fladbrød på ca. 5 mm. tykkelse.

Steg fladbrødene på en tør pande ved høj varme, til de er gyldne på begge sider.

PRODUKTER