Frikadeller med urter, couscous og fladbrød
Tilberedning
Frikadeller
Snit hvidløg, løg og urter fint.
Kom kød, rasp, æg, hvidløg, løg, urter, 1 tsk. salt og lidt friskkværnet peber i en skål og rør det sammen til en fars.
Form farsen til frikadeller og steg dem på en middelvarm pande i smør og olie.
Couscous
Kom couscous'en i en skål og overhæld med 8 dl kogende vand.
Træk film over skålen og lad couscous‘en hvile i 7 minutter.
Snit rødløg, forårsløg og agurk i fine tern og bræk fetaen i små stykker.
Bland rødløg, forårsløg, agurk, feta, olivenolie samt saft og skal af citron sammen og smag til med salt og peber.
Fladbrød
Opløs gæren i vandet og rør yoghurt & salt i.
Rør melet i lidt ad gangen indtil dejen er fast nok til at komme ud på bordet og æltes.
Ælt dejen glat og smidig. Tilsæt lidt mere mel, hvis den hænger ved bordet. Den skal være fast nok til at kunne rulles ud.
Lad dejen hæve lunt i ca. 45 minutter.
Del dejen i 8 stykker og rul dem til boller.
Rul herefter hver bolle ud til et tyndt fladbrød på ca. 5 mm. tykkelse.
Steg fladbrødene på en tør pande ved høj varme, til de er gyldne på begge sider.
Servering
Anret frikadeller, couscous samt fladbrød og servér evt. sammen med chilisauce.