Krogmodnede koteletter med ratatouille og kartoffelgnocchi

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Krogmodnede koteletter med ratatouille og kartoffelgnocchi

  • 40 min.
  • 2 personer

Ingredienser

KOTELET
  • 2 stk. Krogmodnede koteletter
  • Smør og olie til stegning
RATATOUILLE
  • ½ aubergine, skåret i tern
  • ½ squash, skåret i tern
  • 1 zittauerløg, skåret i tern
  • ½ rød peberfrugt, skåret i tern
  • 125 g små tomater på stilk
  • 1 fed hvidløg, knust
  • 4 stilke frisk timian
  • Salt og friskkværnet peber
  • God olivenolie til stegning
KARTOFFELGNOCCHI
  • 125 g grønne bønner, nippet
  • 250 g kartoffelgnocchi
PERSILLEPESTO
  • En god håndfuld bredbladet persille, skyllet
  • 50 g revet parmesan
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk. citronsaft
  • 1 dl god olivenolie
Print opskrift

Opskriften på en nem ratatouille - her bliver den serveret til krogmodnede koteletter samt kartoffelgnocchi, persillepesto og grønne bønner.

 


Sådan tilbereder du retten

RATATOUILLE:
Tænd ovnen på 150 °C.
Varm en dyb pande med olivenolie. Tilsæt tern af aubergine, squash, løg og peberfrugt. Svits grøntsagerne indtil de har taget en smule farve.
Tilsæt hvidløg og timiankviste og vend grundigt rundt. Kom blandingen i et ildfast fad.
Klip tomaterne i mindre klaser og læg dem på grøntsagerne.
Dryp med en smule olivenolie og smag til med salt og peber.
Bag det hele færdigt i ovnen i ca. 15 min.

PERSILLEPESTO:
Bland alle ingredienser til persillepestoen sammen i en blender. Konsistensen skal være lidt grov.
Smag til med en smule salt.

KOTELET:
Steg i mellemtiden koteletterne på en meget varm pande i en smule ½ tsk. smør og 1 tsk. olie på begge sider til de er netop stegt: 3-4 minutter på begge sider.
Smag til med salt og peber. Lad kødet hvile før servering.

KARTOFFELGNOCCHI:
Kog gnocchi al dente efter anvisningen på pakken i letsaltet vand.
Blanchér bønnerne i kogende vand i ét minut og hæld vandet fra. Vend dem med et par gode skefulde persillepesto.

Servér koteletterne med ratatouille, gnocchi og grønne bønner. Evt. også et godt groft brød.


Tips

Du kan erstatte kartoffelgnocchi med små nemme ristede kartofler i ovnen.
Kartoflerne skæres i halve og ristes i ovnen i 35 minutter ved 180 °C og vendes derefter med persillepesto.