Krogmodnet skaftkotelet med sommergrønthertil ramsløg- & citronsmør

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Krogmodnet skaftkotelet med sommergrønthertil ramsløg- & citronsmør

  • 2 t. 35 min.
  • 2 personer

Ingredienser

  • 1 portion rødvinsmarinade
  • 2 stk. BORNHOLMERGRISEN® krogmodnede skaftkoteletter
RAMSLØG- OG CITRONSMØR
  • 100 g smør
  • 25 g ramsløg (purløg kan også bruges)
  • ½ dl revet pecorino ost
  • Friskkværnet sort peber og salt
  • 1 spsk. citronskal
SOMMERGRØNT
  • 100 g gulerødder (evt. i blandede farver)
  • ½ bundt grønne asparges
  • 6 radiser
  • ½ dl sukkerærter
  • 1 sommerløg
  • ½ spsk. olivenolie
  • Salt
Print opskrift

Sommergrønt serveret sammen med grillede skaftkoteletter, der har fået lov til at trække i en lækker rødvinsmarinade i 2 timer. 

 


Sådan tilbereder du retten

Se opskriften på rødvinsmarinade.

RAMSLØG- OG CITRONSMØR:
Bland smør, hakket ramsløg, reven pecorino ost, citronskal, friskkværnet sort peber og salt.

Rør det på en foodprocessor eller minihakker, indtil det er fint mixet sammen.

Kom ramsløg- og citronsmørret på bagepapir, rul det til en rulle og drej enderne sammen.

Sæt i køleskabet i 30 minutter.

SOMMERGRØNT:
Klargør grønsagerne. Skær gulerødder, asparges, radiser, sukkerærter og sommer-/forårsløg i mindre stykker.

Blancher gulerødderne i kogende vand i ca. 3 minutter.

Kom asparges, radiser, sukkerærter og sommerløg på grillen i ca. 2 minutter, indtil de er møre med lidt ”bid”.

Grill de marinerede krogmodnede skaftkoteletterne ca. 5 min. på hver side.  

Læg sommergrønt på en tallerken, hæld lidt olivenolie over og drys med groft salt.

Servér sammen med den grillede skaftkotelet og lækkert ramsløg- og citronsmør samt et lækkert groft brød.


Tips

Du kan med fordel servere retten sammen med kogte nye kartofler.