Thailandsk inspireret nudelsalat
Tilberedning
Nudelsalat
Tilbered risnudler efter anvisning på pakken.
Skyl nudlerne under den kolde hane, lad dem dryppe af i en si og stil dem til side.
Pil løg og hvidløg og skær i strimler.
Skyl og skær kål i tynde strimler.
Skyl og skær peberfrugt igennem på langs, fjern kerner og stilk og skær i strimler.
Skyl og skær salat i strimler.
Lad en wok eller dyb pande blive varm.
Tilsæt kødet og vend jævnligt til det tager farve.
Tilsæt løg og hvidløg. Steg nogle minutter ved stærk varme.
Kom kål og peberfrugt i under omrøring og dernæst chilisauce og limesaft.
Smag til med sukker og fiskesauce og lad retten stege færdig 3 minutter.
Bland retten med de afdryppede risnudler. Vend salaten i, lige før servering.
Servering
Anret i dybe tallerkner og drys med grofthakkede nødder og hakkede krydderurter. Servér med chilisauce.
- Retten kan også spises kold. Lav retten til to dage - evt. til madpakken næste dag. Stil straks den portion, som skal gemmes, i køleskabet.
- Grøntsagerne kan varieres efter smag, årstid og pris. Fx kan gulerødder, porre, bønner, champignon i tynde skiver tilsættes sammen med kålen. Squash, sukkerærter og ærter kan også bruges, men de skal kun i de sidste 2 minutter.